Home Onze diensten Bevalling

Bevalling

De beste plaats om te bevallen is de plaats waar jij je het beste op je gemak voelt. Indien je zwangerschap zonder complicaties verloopt, kan je dan ook kiezen waar je bevalt. Dit kan in het ziekenhuis zijn of thuis.


Ziekenhuisbevalling

Vele mensen denken dat je met een vroedvrouw alleen maar thuis kunt bevallen, dit is echter een misverstand. Ook in het ziekenhuis kan je onder onze begeleiding bevallen. Wanneer je in het ziekenhuis wilt bevallen komen we tijdens je ween naar jou thuis om je bij te staan en te controleren. Zo kan je nog een tijdje in je vertrouwde omgeving blijven. Als het tijd is om naar het ziekenhuis te vertrekken gaan we samen naar daar en beval je onder onze begeleiding. Treden er complicaties op tijdens de bevalling, dan wordt de gynaecoloog gecontacteerd. Na je bevalling kan je kiezen hoe lang je in het ziekenhuis blijft. Je kan kiezen voor een volledig verblijf, een poliklinische bevalling of een ambulante bevalling.
  • Volledig ziekenhuisverblijf
    Je verblijft 5 dagen op de kraamafdeling. De verzorging van jou en je babytje gebeurt door de vroedvrouwen van het ziekenhuis. Wanneer je weer thuis bent kan je terug bij ons terecht voor verdere opvolging.
  • Poliklinische bevalling
    Je verblijft 24 48 uur in het ziekenhuis. Daarna ga je naar huis. Wij nemen dan de verdere verzorging van jou en je babytje weer over.
  • Ambulante bevalling
    Je verblijft na je bevalling minder dan 24 uur in het ziekenhuis. Indien alles goed gaat kan je enkele uren na je bevalling weer naar huis. Wij komen de dagen erna bij je langs voor de verdere opvolging.


Thuisbevalling

Een groot voordeel van thuis te bevallen is dat je in je eigen vertrouwde omgeving bent. Je kan jezelf vaak makkelijker ontspannen in een vertrouwd milieu. Tijdens je ween word je opgevolgd door n van onze vroedvrouwen. Wanneer de bevalling nadert, wordt er een tweede vroedvrouw opgebeld, die komt assisteren bij de geboorte. Na de geboorte blijven we nog zon tweetal uurtjes waarin we de eerste zorgen toedienen aan jou en je pasgeboren babytje.


Arbeidsbegeleiding

Wil je graag in het ziekenhuis bevallen onder begeleiding van je gynaecoloog maar tijdens je ween nog een tijdje thuis blijven, dan kan je gebruik maken van onze geboorteservice. Concreet wil dit zeggen dat n van onze vroedvrouwen je tijdens je ween thuis begeleidt. Je ontsluiting en de harttonen van je baby worden regelmatig gecontroleerd. Wanneer het tijd is om naar het ziekenhuis te vertrekken, verwittigen wij het ziekenhuis en nemen de vroedvrouw van het ziekenhuis en jouw gyneacoloog het over.


De mutualiteit betaalt een groot deel van onze zorgen terug.

Antwerpsestraat 115 - 2500 Lier | Herentalsebaan 128 - 2240 Viersel | Mechelsesteenweg 147 - 2550 Kontich | 0485/430 560 | info@geboortehuisdezon.be