Wie zijn wij?

Els Truyen, zelfstandige vroedvrouw

Sinds 2002 ben ik vroedvrouw en oefen ik mijn droomberoep.uit. Als klein meisje wist ik al dat ik vroedvrouw wilde worden. Sterker nog, ik droomde ervan als vroedvrouw te werken in ontwikkelingslanden.
Na mijn studies vond ik het belangrijk meer ervaring op te doen in de normale verloskunde. Hiervoor trok ik naar Nederland, waar iedereen bij de vroedvrouw bevalt. Ik volgde er een extra specialisatiejaar en bleef er vervolgens nog ruim een jaar werken in een zelfstandige praktijk.
Nog steeds gepassioneerd door ontwikkelingswerk volgde ik een voorbereidende opleiding aan het Tropisch Instituut in Antwerpen. En zo vertrok ik in 2005 naar Darfur in Soedan. Hier werkte ik als vroedvrouw in een vluchtelingenkamp.
Na het project in Soedan, kreeg ik de vraag van Artsen Zonder Grenzen om een ziekenhuis in Sierra Leone te helpen opstarten. Een kans die ik niet heb laten schieten.
Moeilijke en gecompliceerde bevallingen met vaak beperkte medische middelen heb ik meegemaakt tijdens deze twee projecten. Maar ook zoveel speciale, mooie en dankbare momenten die mijn leven voor altijd zullen kleuren.
Na al die tijd in het buitenland, wou ik graag iets betekenen voor zwangere vrouwen in Belgie. Werken in een team van zorgverleners die zwangerschap en bevalling een extra dimensie geven, dat wou ik graag. Zo werd in januari 2009 ons geboorthuis geboren.
In ons geboortehuis begeleid ik samen met Leentje je zwangerschap, bevalling, de periode na de bevalling en geef ik een deel van de zwangerschapscursus. Ik kijk er naar uit jullie te mogen ontmoeten.

Antwerpsestraat 115 - 2500 Lier | Herentalsebaan 128 - 2240 Viersel | Mechelsesteenweg 147 - 2550 Kontich | 0485/430 560 | info@geboortehuisdezon.be