Home Cursussen HypnoBirthing

HypnoBirthing

Een natuurlijke manier voor een ontspannen, comfortabele en liefdevolle bevalling.

HypnoBirthing is een complete zwangerschapscursus die je samen met je partner volgt. Het is een methode die ervoor zorgt dat je je baby op een veilige, natuurlijke en ontspannen manier kunt baren.
Het is een holistische kijk op zwangerschap en bevallen. Holistisch wil zeggen: kijken naar het geheel van de mens op mentaal-, fysiek-, en gevoelsniveau.

In de zwangerschapscursus HypnoBirthing leer je, dat als stress, spanning en speciale omstandigheden niet aanwezig zijn, ernstige pijn geen onderdeel van bevallen hoeft te zijn. De cursus geeft je een inzicht over hoe de geboorte-spieren werken en hoe je die optimaal kunt laten werken, wanneer je je lichaam voldoende ontspant en vertrouwen hebt in de geboorte. Daarbij leer je met eenvoudige technieken hoe je deze vorm van ontspanning kunt bereiken. Je leert om je natuurlijke geboorte-instincten te gebruiken voor een rustige, liefdevolle en comfortabele geboorte.

De Hypno in HypnoBirthing staat voor zelfhypnose. Bijvoorbeeld:

 • als je in de auto zit en je rijd op de automatische piloot naar je werk, dan ben je in een staat van gefocuste concentratie, ofwel hypnose.
 • als je achter de computer zit en je hoort niet dat iemand je roept, omdat je zo geconcentreerd bezig bent, dan ben je in een staat van hypnose.

Iedereen zit dus dagelijks meerdere keren in een staat van hypnose. Het is een heel natuurlijke manier van 'zijn'.

Je krijgt het vertrouwen in je lichaam terug en het zal gemakkelijker zijn om in een diepe ontspanning te kunnen komen. Tijdens die diepe ontspanning ben je helder, wakker en bewust van de golvingen van je lichaam en de voortgang van je baby. Omdat je jezelf hebt getraind om helemaal tot rust te komen, ben je in staat om de geboorte te beleven in een sfeer van rust en ontspanning waardoor je weer vrij bent van angst, zodat de spieren van je lichaam optimaal kunnen functioneren, zoals de natuur het bedoeld heeft. In deze rustige toestand maakt je lichaam het natuurlijke ontspanningshormoon endorfine aan (ook wel het gelukshormoon genoemd). Endorfines zijn krachtige natuurlijke pijnstillers die ervoor zorgen dat de stresshormonen (adrenaline), die vernauwen en pijn veroorzaken, weinig tot geen kans krijgen. Met HypnoBirthing leer je niet alleen wat te doen tijdens de geboorte, maar ook prenataal ouderschap is een belangrijk onderdeel van de cursus.


Praktisch:

Groepscursus HypnoBirthing: 300 euro per koppel:

De groepscursus bestaat uit 5 lessen van 2,5 a 3 uur. Mocht 1 van de data in een groepscursus je niet schikken? Geen probleem! Geef het voor de inschrijving even aan. We kijken dan samen naar een inhaalmogelijkheid. Extra kosten hiervoor bedragen 45 euro.

Groepslessen datums:
 • Reeks 1: donderdag 10/1, 24/1, 7/2, 21/2, 14/3 2019
 • Reeks 2: donderdag 4/4, 18/4, 2/5, 16/5, 6/6 2019
 • Steeds van 19.00u tot 21.30u-22.00u
 • De groepslessen gaan door in ons Geboortehuis te Viersel

Cursus HypnoBirthing samen met ander koppel: 350 euro per koppel

De cursus bestaat uit 5 lessen van 2,5u. Data en locatie voor een privecursus worden in onderling overleg gepland.

Prive-cursus HypnoBirthing: 500 euro per koppel:

De prive-cursus bestaat uit 5 lessen van 2u-2,5u. Data en locatie voor een privecursus worden in onderling overleg gepland.

Opfris cursus HypnoBirthing: 200 euro per koppel:

Heb je de volledige cursus HypnoBirthing al een keer gevolgd bij een vorige zwangerschap, maar wil je graag toch even alles op een rij zetten en je verdiepen in de technieken en informatie voor deze zwangerschap? Dat kan natuurlijk ook! We maken samen in onderling overleg 2 afspraken van ongeveer 2u-2,5u waarin we gaan kijken waar jullie behoeftes liggen. Zo kunnen jullie ook bij deze zwangerschap genieten van de voordelen die HypnoBirthing met zich mee brengt.

Vervolgconsult HypnoBirthing / Coaching: 45 euro per uur

Soms kun je tijdens de cursus belemmerende overtuigingen of minder prettige emoties ervaren die je op dat moment niet zo gemakkelijk op kunt lossen of kan plaatsen. Een extra 1 op 1 sessie kan ervoor zorgen dat je meer inzicht krijgt in de situatie, zodat je eventuele issues op kunt lossen. Tijdens een sessie gaan we samen in gesprek om te kijken waar behoefte naar is.

In de prijs van de cursus is steeds het volgende inbegrepen:
 • 5 bijeenkomsten van 2,5 uur
 • Gebruik van het originele HypnoBirthing boek van Marie Mongan (Engels) + Engelstalige cd
 • Nederlandstalige Rainbow Relaxation en affirmaties
 • Lesmateriaal (Nederlands)
 • Support voor, tijdens en na de cursus (per e-mail of telefoon)
Algemene info:
 • Inschrijven steeds via e-mail: info@geboortehuisdezon.be
 • Betaling dient uiterlijk 1 week voor aanvang overgemaakt te zijn.
 • Er wordt gedeeltelijke terugbetaling door de mutualiteit voorzien.
Antwerpsestraat 115 - 2500 Lier | Herentalsebaan 128 - 2240 Viersel | Mechelsesteenweg 147 - 2550 Kontich | 0485/430 560 | info@geboortehuisdezon.be