Home Cursussen HypnoBirthing

HypnoBirthing

Een natuurlijke manier voor een ontspannen, comfortabele en liefdevolle bevalling.

HypnoBirthing is een ontspannen en stress-vrije methode die gebaseerd is op het feit dat alle baby’s op een zachte, kalme en liefdevolle manier geboren zouden moeten worden.
De nadruk ligt op de zwangerschap en geboorte , maar ook op het prenataal ouderschap en het bewustzijn van de ongeboren baby. Het is een simpel en eenvoudig programma dat zorgvuldig is doordacht door de jaren heen om moeders te helpen herinneren aan de eenvoud van geboorte.

Zoals de meeste barende vrouwen geen interventies of procedures nodig hebben om hun baby veilig en gezond op de wereld te zetten, zo hebben ze ook geen moeilijke oefeningen nodig om zichzelf voor te bereiden op een kalme, vredige en comfortabele geboorte. Je lichaam en de baby weten precies wat te doen.

HypnoBirthing leert zwangeren te vertrouwen op de natuurlijke manier van baren, te ontspannen en hun lichaam te laten doen waar het voor bedoeld is. Door een aantal belangrijke technieken te oefenen worden gedachten geprogrammeerd en het lichaam voorbereid op een gemakkelijke geboorte. Wanneer het aankomt op programmering en conditionering is teveel afwisseling niet altijd goed. Herhaling geeft het beste resultaat.

De Hypno in HypnoBirthing staat voor zelfhypnose. Bijvoorbeeld:

 • als je in de auto zit en je rijd op de automatische piloot naar je werk, dan ben je in een staat van gefocuste concentratie, ofwel hypnose.
 • als je achter de computer zit en je hoort niet dat iemand je roept, omdat je zo geconcentreerd bezig bent, dan ben je in een staat van hypnose.

Iedereen zit dus dagelijks meerdere keren in een staat van hypnose. Het is een heel natuurlijke manier van 'zijn'.

HypnoBirthing is niet alleen een techniek maar ook een filosofie. Deze filosofie is mede gebaseerd op het boek Childbirth without fear van Dr Grantly Dick Read. HypnoBirthing leert je dat, als angst en spanning en medische complicaties geen deel uitmaken van het geboorteproces, ondragelijke pijn geen onderdeel hoeft te zijn van de geboorte.


"We believe that every woman has within her the power to call upon her natural instincts to bring about the best possible birthing for her baby and herself" - Marie F. Mongan

Praktisch:

Groepscursus HypnoBirthing: 295 euro per koppel:

De groepscursus bestaat uit 5 lessen van 2,5 a 3 uur. Mocht 1 van de data in een groepscursus je niet schikken? Geen probleem! Geef het voor de inschrijving even aan. We kijken dan samen naar een inhaalmogelijkheid. Extra kosten hiervoor bedragen 45 euro.

Groepslessen 2019:
 • Reeks 3: donderdagavond 4/4, 18/4, 9/5, 23/5, 13/6 2019
 • Reeks 4: donderdagavond 9/7, 25/7, 8/8, 13/8, 5/9, 29/8 2019
 • Steeds van 19.00u tot 21.30u-22.00u
 • De groepslessen gaan door in ons Geboortehuis te Viersel

Cursus HypnoBirthing samen met ander koppel: 350 euro per koppel

De cursus bestaat uit 5 lessen van 2,5u. Data en locatie voor een privecursus worden in onderling overleg gepland.

Prive-cursus HypnoBirthing: 450 euro per koppel:

De prive-cursus bestaat uit 5 lessen van 2u-2,5u. Data en locatie voor een privecursus worden in onderling overleg gepland.

Opfris cursus HypnoBirthing: 195 euro per koppel:

Heb je de volledige cursus HypnoBirthing al een keer gevolgd bij een vorige zwangerschap, maar wil je graag toch even alles op een rij zetten en je verdiepen in de technieken en informatie voor deze zwangerschap? Dat kan natuurlijk ook! We maken samen in onderling overleg 2 afspraken van ongeveer 2u-2,5u waarin we gaan kijken waar jullie behoeftes liggen. Zo kunnen jullie ook bij deze zwangerschap genieten van de voordelen die HypnoBirthing met zich mee brengt.

Vervolgconsult HypnoBirthing / Coaching: 45 euro per uur

Soms kun je tijdens de cursus belemmerende overtuigingen of minder prettige emoties ervaren die je op dat moment niet zo gemakkelijk op kunt lossen of kan plaatsen. Een extra 1 op 1 sessie kan ervoor zorgen dat je meer inzicht krijgt in de situatie, zodat je eventuele issues op kunt lossen. Tijdens een sessie gaan we samen in gesprek om te kijken waar behoefte naar is.

In de prijs van de cursus is steeds het volgende inbegrepen:
 • 5 bijeenkomsten van 2,5 uur
 • Gebruik van het originele HypnoBirthing boek van Marie Mongan (Engels) + Engelstalige cd
 • Nederlandstalige Rainbow Relaxation en affirmaties
 • Lesmateriaal (Nederlands)
 • Support voor, tijdens en na de cursus (per e-mail of telefoon)
Algemene info:
 • Inschrijven steeds via e-mail: info@geboortehuisdezon.be
 • Betaling dient uiterlijk 1 week voor aanvang overgemaakt te zijn.
 • Er wordt gedeeltelijke terugbetaling door de mutualiteit voorzien.
Antwerpsestraat 115 - 2500 Lier | Herentalsebaan 128 - 2240 Viersel | Mechelsesteenweg 147 - 2550 Kontich | 0485/430 560 | info@geboortehuisdezon.be