Home Over ons Wie zijn wij? Nathalie Baeyens

Wie zijn wij?

Nathalie Baeyens, zelfstandige vroedvrouw

Vroedvrouw worden... Al heel lang sluimerde dit rond in mijn gedachten. Maar het leven haalde me in. Ik ging jong samenwonen, trouwde en kreeg 2 fantastische zonen. Na de geboorte van mijn eerste zoontje, Thijs, had ik heel veel steun van een borstvoedingsorganisatie. Het was mede dankzij La Leche League en een fantastische vroedvrouw aan huis, dat ik bleef vechten voor de borstvoeding. Met succes, want Thijs dronk maar liefst 22 maanden bij me. Om mijn vroedvrouw-ei een beetje kwijt te kunnen werd ik toen zelf ook vrijwilliger bij La Leche League.

Na de geboorte van zoon nummer 2, Josse, werd de vroedvrouw-lokroep nog groter en besloot ik de stap te zetten en opnieuw te gaan studeren. Opnieuw studeren, met 2 kinderen, een hardwerkende echtgenoot, een huishouden... Het was soms een hele uitdaging. Maar elke stage dacht ik: dit wil ik!

Omdat ik wou proeven van de eerstelijnszorg, belde ik, op een regenachtige woensdag, Els op: Of ik misschien stage mocht lopen bij het geboortehuis? Dat mocht. En vanaf de allereerste consultatie was ik verkocht. Vaak kon ik tijdens consultaties of huisbezoeken alleen maar heel overtuigend meeknikken. Ja! Dit was de zorg die ik wou geven. Dit was de informatie die ik jonge ouders wil meegeven. Correcte, heldere en eerlijke informatie. Zorgvuldige begeleiding. Een vertrouwensrelatie.

Omdat ik de smaak zo hard te pakken had, kon ik de school overtuigen zodat ik heel erg veel stage mocht lopen bij de Zon. Ik kreeg gigantisch veel leerkansen van Els en Leentje. En voelde me al vrij snel helemaal thuis bij de Zon.

En nu ben ik een extra zonnestraaltje van de Zon. Ik zal bijspringen op momenten dat het druk is. Je kan me tegenkomen op de consultatie, bij arbeidsbegeleidingen, als tweede vroedvrouw tijdens de bevalling en tijdens de kraamperiode.

Hopelijk tot gauw!
Nathalie

Antwerpsestraat 115 - 2500 Lier | Herentalsebaan 128 - 2240 Viersel | Mechelsesteenweg 147 - 2550 Kontich | 0485/430 560 | info@geboortehuisdezon.be