Home Over ons Wie zijn wij? Rosanne Van Dyck

Wie zijn wij?

Rosanne Van Dyck, zelfstandige vroedvrouw

Als oudste in een gezin met vijf kinderen werd ik al snel betrokken in de verzorging van mijn broers en zus. Ik was nog een klein meisje toen ik de zelfstandige vroedvrouw mocht helpen en de navelstreng van mijn zus mocht doorknippen.
Dat kleine meisje was ook geboeid door muziek. Ik speelde van jongs af aan piano en ging het later studeren aan het conservatorium.
In 2010 werd ik zwanger van Marie. Helaas is ze op 35 weken zwangerschap gestorven. Deze gebeurtenis zette een heel proces in gang, maar opende tegelijkertijd vele nieuwe wegen. Zo werd het me heel duidelijk: ik moest en zou vroedvrouw worden!
Tijdens het laatste jaar van mijn opleiding vroedkunde deed ik een Erasmus-stage van 3 maanden in Zwitserland. Hier maakte ik, naast de klassieke medicijnen, in het ziekenhuis ook kennis met homeopathie, aromatherapie en acupunctuur.
Na mijn studie ging ik aan de slag in Kenia. Hier heb ik het vertrouwen gekregen dat vrouwen in staat zijn om te bevallen op eigen kracht. Vervolgens ging ik in Nederland werken, waar ik nog steeds af en toe bevallingen in het ziekenhuis begeleid.
In 2015 belandde ik in Bonaire, een eilandje in de Caraiben. Daar runde ik met twee andere collega's de verloskundige zorg voor het hele eiland. Door de kleine gemeenschap ontstonden er al snel intense banden met de lokale bevolking. Na twee jaar, terug in Belgie, ging ik de opleiding tropische geneeskunde in Antwerpen volgen, een mooie aanvulling op het werk in het buitenland.
En nu vervang ik met volle overgave Els Truyen tijdens haar zwangerschapsverlof, want om samen met een gezin mee te schrijven aan een uniek verhaal, zodat ze geheel op hun eigen manier hun kindje kunnen verwelkomen, dat is waar ik als zelfstandige vroedvrouw volledig voor wil gaan.
Rosanne

Antwerpsestraat 115 - 2500 Lier | Herentalsebaan 128 - 2240 Viersel | Mechelsesteenweg 147 - 2550 Kontich | 0485/430 560 | info@geboortehuisdezon.be