Home Onze diensten Zwangerschap

Zwangerschap

Eerst en vooral willen we je van harte feliciteren met je zwangerschap!

Is het de eerste keer dat je zwanger bent, of ben je al eens zwanger geweest, het is steeds weer een wonderbaarlijke tijd. Een tijd om van te genieten en in volle verwachting uit te kijken naar de geboorte van je baby’tje. Vaak is het ook een spannende periode waarin je je vele vragen stelt. Soms kan je wat ongemakken ervaren of onzeker zijn. Wij vinden het dan ook erg belangrijk dat je naast je medische controles ook tijd en ruimte krijgt om al je vragen te stellen.

Je kan bij ons terecht voor de volledige opvolging van je zwangerschap. Word je begeleid door je gynaecoloog, maar heb je behoefte aan wat meer informatie of extra begeleiding, dan kan je ook vrijblijvend bij ons terecht op de momenten dat jij daar behoefte aan hebt.
De kosten worden bijna volledig door het ziekenfonds terugbetaald.

Een medische controle bestaat uit het meten van je bloeddruk, urine onderzoek, gewichtscontrole, controle van de groei van je buik, de groei van je baby, de bewegingen en harttonen van je baby.
Indien nodig wordt er een bloedname en een vaginaal onderzoek gedaan.

Indien we je volledige zwangerschap opvolgen, kom je tot 26 weken zwangerschap één keer per maand op controle. Vanaf de 26ste week om de 3 weken, vanaf 32 weken om de 2 weken en vanaf 37 weken kom je wekelijks.
Tijdens je zwangerschap word je 3 maal doorverwezen naar de gynaecoloog voor een echografie.

Wanneer er tijdens de zwangerschap complicaties ontstaan, word je steeds doorverwezen naar je gynaecoloog.

Antwerpsestraat 115 - 2500 Lier | Herentalsebaan 128 - 2240 Viersel | Mechelsesteenweg 147 - 2550 Kontich | 0485/430 560 | info@geboortehuisdezon.be